Partnerji:

Petra Kejžar

Moja zgodba govori o dogodku, ko sem se v nekem trenutku, čez noč, znašla pred vrati podjetja, ki sem mu posvetila deset let svojega življenja. Izguba službe, ki se je zgodila nenadoma, me je pustila v negotovosti in strahu. Prvi trenutek sem doživljala občutek izgubljenosti, kot da sem izgubila del sebe. A kljub temu sem se odločila, da bom iz te izgube izvlekla nekaj pozitivnega.

V prvih dneh sem se soočala z različnimi občutki, vendar sem se odločila, da bom izkoristila to priložnost za razmislek o svojih ciljih in željah. Namesto da bi se pustila potegniti v občutek neuspeha, sem se odločila, da bom to dojela kot priložnost za nov začetek.

S pomočjo podpore prijateljev sem začela raziskovati svoje strasti in interese. Ugotovila sem, da sem vedno sanjarila o lastnem podjetju, ki bi odražalo moje vrednote in ideje. Namesto da bi iskala novo zaposlitev na istem področju, sem se odločila, da bom stopila iz cone udobja in uresničila svoje podjetniške sanje. Obdobje, ki je sledilo, je bilo polno izzivov, a sem se počutila živo. S podporo svoje družine, prijateljev in z vztrajnostjo sem uspela postaviti temelje lastnega podjetja. Izguba službe je postala most do moje samostojnosti in kreativnosti, ki ju prej nisem popolnoma izkoristila.

Tako sem se naučila, da lahko izguba službe, čeprav boleča, prinese tudi nove priložnosti in rast. Zgodba mojega življenja je postala svetlejša, polna samostojnosti in strastnega dela, ki sem ga ustvarila sama. Izguba službe me je sčasoma pripeljala do odkritja svoje notranje moči in resničnega pomena besed 'nov začetek'.